Speurcursus


Debbie van Baar van SpeurgewijsMijn naam is Debbie van Baar van SPEURSGEWIJS. Ik verzorg speur-, zoek-, en sorteercursussen voor mens en hond. Al sinds mijn jeugd ben ik een hondenliefhebster. Ik ben in de ban van de hondenneus geraakt sinds ik het speuren en zoeken ontdekte en ben er nog steeds van onder de indruk. Ik heb 7 jaar bij de KNPV (Kon.Ned.Politiehonden Ver.) meegedraaid en ik heb op Schiphol gewerkt als speurhondengeleider om explosieven op te sporen. Ik ben gediplomeerd Aspirant Speurhonden Instructeur, Kynologisch Instructeur (Martin Gaus Academie), Basis KNPV Dresseur en Luchtvrachtcontroleur.

Om mijn kennis op het gebied van speuren te gaan delen met geďnteresseerde hondeneigenaren ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met Hondenschool Joy. Samen met hen ben ik van start gegaan met het geven van speurlessen op professionele wijze. Ik vind het zelf heel mooi om te zien hoe iedere hond zijn neus bij alles wat hij dagelijks doet intensief gebruikt. Daarom vind ik het leuk als ik zowel baas en hond kan motiveren om meer uit de hond te halen op een leuke en interessante manier.

Tegenwoordig is onze 'huishond' een aanvulling voor ons gezin, een speelmaatje of zelfs een familielid. Vroeger werden honden gehouden met een bepaalde taak, gebaseerd op hun natuurlijke gedrag (jacht, verdediging, etc.). Deze taken zijn echter niet meer van deze tijd en daardoor hebben honden steeds minder een uitdaging (zowel lichamelijk als geestelijk). Dit kan ongewenst gedrag veroorzaken, zoals overmatig blaffen, vernielen van eigendommen of zelfs in het ergste geval zelfverminking.

Speuren en/of zoeken helpt om uw hond geestelijke voldoening te geven. Het vraagt veel concentratie, het natuurlijke gedrag van de hond wordt gestimuleerd (een hond 'kijkt' immers met zijn neus) en de band tussen het baasje en de hond wordt door de intensieve samenwerking versterkt, waardoor u en uw hond na afloop een voldaan gevoel hebben. Het is een soort geestelijke gymnastiek voor uw hond, maar ook voor uzelf. U leert uw hond op een hele andere manier kennen. Daarbij leert u te vertrouwen op de neus van de hond, waar deze u ook naartoe mag leiden. U bouwt samen met uw hond een echte vertrouwensband op.

Speursgewijs gaat verder, waar lichamelijke uitdaging stopt.  


SpeurgewijsMijn cursussen bestaan uit verschillende onderdelen die in modules van 5 lessen aangeboden worden. Aan bod komt van speuren en zoeken van “menselijke lucht” tot “verdovende middelen” en van onverhard (b.v. gras, zand) tot verhard (b.v. asfalt).


Cursus aanbod


Deze cursussen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden, van pup tot senior!

Zoeken

Cursus aanbod van Speurgewijs Speuren deel 1,2,3,4,5,

Sorteren

Clickeren

Proeflessen

De inhoudelijke informatie over deze
cursussen vindt u op de website van
Debbie van Baar.
Kijk voor praktijk en actiefoto's op onze Hondenschool Joy pagina: "Fotowinkel"maart 2015
Debbie van Baar
06 – 199 191 23
www.speursgewijs.nl