Over ons


Madeleine, Myrthe, Reeplay en Jolie van Hondenschool JoyOoit begonnen wij, Myrthe Suring en Madeleine Hertz (dochter en moeder),
zelf als cursisten met ons Mechelse Herder teefje Jolie. Toen ze 9 weken was deden we de puppycursus op Hondenschool Joy. Onze honger was nog niet gestild en daarom deden we ook de Basis- en Vervolgcursus.

Ons enthousiasme groeide en we raakten zéér geboeid door hondengedrag en de opvoeding van honden. Myrthe stapte over van haar studie Psychologie, naar de opleiding Honden gedragstherapie. In 2002 ging zij meedraaien als hulp- instructrice bij Hondenschool Joy. Later in dat jaar viel zij volledig in tijdens het zwangerschapsverlof van de eigenaresse. De volgende stap was de overname van de hondenschool samen met Madeleine.

Sindsdien hebben wij het cursus aanbod aanzienlijk uitgebreid
met: Puppy uur, Vervolg 2, 3, 4 en 5, Behendigheid, Rally-O, Treibball en Speurcursussen. Ook Privélessen op school en thuis behoren tot de mogelijkheden. Inmiddels geven wij ook BATlezingen en BATworkshops en gaan wij op termijn ook BATcursussen verzorgen.


Alcosethas Fargonaut Khenan

De voorbeeldhond van Hondenschool Joy

Khenan in zijn prille beginNa de dood van Reeplay op 16 februari 2010 heeft Khenan het stokje, iets sneller dan verwacht, over moeten nemen. Hoewel hij nog vrij jong was, deed hij niet onder voor zijn twee voorgangsters en deed hij de commando's allemaal perfect voor. Inmiddels is Khenan een stabiele factor binnen ons team. Ook zijn éénjarige dochter "Joy" werkt af en toe als voorbeeldhond.


Wat "JOY" met ons doet? Het is werk waar je ècht blij van wordt. Het contact met zoveel verschillende mensen en honden vinden wij positief, stimulerend en inspirerend!

De Mechelse herder-zusjes Ravie, Jolie en Reeplay
De Mechelse Herder zusjes Ravie, Jolie en Reeplay