Meer nieuwS
15 augustus 2018

GROEPSLESSEN

Binnenkort breiden wij ons lesaanbod uit met groepslessen.
 
Omdat we regelmatig van verschillende kanten hoorden dat er toch behoefte is aan lessen in een kleine groep, willen we op kleine schaal een start gaan maken om hiermee de vraag van klanten te kunnen honoreren.

We starten met het geven van een basiscursus voor pups vanaf 10 weken. 
De cursus bestaat uit tien lessen van een uur.
Jij en je pupje hebben twee keer per week les, op maandag en donderdag van 09.30 tot 10.30 uur òf van 17.00 tot 18.00 uur . 
De groep zal bestaan uit vijf honden. 

Oefeningen die o.a. aan bod zullen komen zijn: aandachts oefeningen, wandelen zonder trekken, kom je, even blijven, loslaten van een voorwerp, enz.

Neem een lekker kleedje voor je pupje mee, heerlijke beloningskoekjes, een flesje water plus bakje en een speeltje zonder piepje, wat je samen vast kan houden.

De kosten van de cursus zijn €170,-. 
Dit is inclusief koffie en thee en een certificaat.

De leslokatie is in Hensbroek.

Wil je graag deelnemen, mail naar info@hondenschooljoy.nl

Voor meer informatie kan je bellen
0226452907
0618648259
0618648266

Deze kleinschalige groepslessen zijn een aanvulling op ons lesaanbod.

De één op éénlessen op maat aan huis met de leskaarten blijven gewoon bestaan en
doorgaan.


Meer nieuwS over "Joy nieuwe stijl" 3
6 december 2017

Gepubliceerd door Myrthe Suring 
 
Privéles, coaching... is dat wel wat voor mij? Is dat niet hartstikke duur? En dan socialiseert mijn pup toch niet goed? Hij moet toch in een groep met leeftijdsgenoten?
Dus als ik nu verder met mijn hond wil trainen, of wil beginnen met trainen moet ik naar een andere hondenschool?
Dit zijn wellicht vragen die je jezelf gesteld hebt, nadat je hoorde dat we verder gaan als personal training en coaching bedrijf.
Niets is minder waar. 
De praktijk heeft uitgewezen dat privéles in veel gevallen goedkoper blijkt te zijn, dan groepstraining. 
Dit heeft met de volgende punten te maken. 
Privétraining wordt volledig op maat gegeven. Aangepast op de behoefte van jezelf en van je hond. Maar ook aangepast aan je persoonlijke tempo van leren. Dit geldt voor jezelf en ook zeker voor je hond. 
Vaak blijkt dat je minder lessen nodig hebt, om hetzelfde resultaat neer te zetten als in een groepstraining. Dit komt o.a. door bovenstaande. Maar wat ook meespeelt, is dat je tijdens een privéles een half uur, of een uur, de onverdeelde aandacht krijgt. Daar waar dat tijdens een groepsles natuurlijk niet op die manier mogelijk is.
Veel honden vinden het best spannend in een afgesloten binnen ruimte of op een trainingsveldje. Er zijn andere honden bij, je zit aan de lijn, en dan moet je ook nog leren om op je beurt te wachten. Voor veel honden blijkt dit best een pittige uitdaging te zijn. 
Ook is socialiseren met leeftijdsgenoten best lastig. Alle pupjes moeten de etiquette nog leren. Dus die van elkaar leren lukt vaak niet. 
Tel daar bij op dat je in je eigen dagelijkse praktijk nooit op een afgesloten veldje staat met vijf andere leeftijdsgenoten!
Verre van zelfs. Daar loop je door je eigen wijk, of ga je naar het parkje achter je huis, misschien een keer naar het bos of naar het strand. Daar kom je niet dagelijks andere pups tegen. Je komt wel heel veel andere honden tegen. Van klein tot groot, jong tot oud! Van spel verslaafde honden, tot honden die helemaal niet op jouw puppegup zitten te wachten, die helemaal niet willen spelen!
Dat zijn de zaken waar je pupje echt op moet socialiseren! Waarom? Die kom je namelijk wel dagelijks tegen! Maar ook jij als eigenaar zal moeten leren hoe je die ontmoetingen coacht! 
Hoe doe je zoiets? Waar moet je op letten? Wat is leuk, maar vooral, wat is niet leuk spelen? Wanneer wordt mijn pup gepest? Of wanneer pest mijn hond en andere hond? Hoe herken ik dat? En wat doe ik daaraan? 
De veel gehoorde opmerking in hondenparken.. laat maar gaan hoor, dat lossen ze zelf wel op.. is echt achterhaald en ronduit schadelijk. Veel honden lopen trauma’s op doordat we niet coachen en bijsturen.
Privé Training en coaching is niet alleen maar weg gelegd voor honden met een gedragsprobleem. 
Sterker nog het is net zo handig en belangrijk voor honden zonder gedragsproblemen. Het voorkomt soms zelfs het ontstaan van gedragsproblemen. 
Als je een pup hebt, doorloop je samen alle trainingen. Van puppy cursus tm vervolg 1. De echt op opvoeding gerichte cursussen. Daarna kan je bij vervolg 2 t/m 5 je trainingshart ophalen, en steeds meer dingen leren samen met je hond! Of misschien wil je ipv daarvan wel de sport en spel kant op. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Heb je een puber, volwassen hond of senior, ook dan kan je alle kanten op! Dus nee, je bent niet gedwongen om naar een andere hondenschool te gaan, als je dat niet zou willen. Je kan nog steeds voor iedere training/cursus bij ons terecht!
Ik hoop dat ik de drie vragen uit de eerste alinea naar tevredenheid heb beantwoord. Mocht je nou toch nog vragen hebben, let us know!!!

Om een indruk en beeld te krijgen van hoe een privéles aan huis eruit kan zien kijk dan even op onze Facebookpagina voor foto's:
https://www.facebook.com/hondenschooljoy/

Informatie over de tarieven van privélessen vind je op onze tarieven-pagina:
http://www.hondenschooljoy.nl/tarieven.html

Hartelijke groet,
Team Joy!!

Meer nieuwS over "Joy nieuwe stijl" 2
november 2017

We willen jullie graag vast een beetje meenemen in het nieuwe Joy 2018

Sommige mensen kregen het idee dat we stoppen als hondenschool. Dat is zeker niet het geval. We stoppen alleen met het aanbieden van cursussen in groepsverband.
Iedereen kan nog steeds alle cursussen volgen, van puppyuur, basiscursus, vervolg 1 t/m vervolg 5. 
Het enige wat hierin dus verandert is dat we ervoor gekozen hebben, om dit niet meer in groepsverband aan te bieden, maar 1 op 1, volledig op maat.

Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden en voordelen. 
-we kunnen iedere les veel praktijk gerichter maken, door te oefenen in contexten die je in je dagelijks leven tegenkomt met je hond. Zoals een wandeling in je eigen wijkje. Oefeningen als wandelen zonder trekken, zitten en wachten bij de stoeprand, even rustig gaan liggen en blijven als je met iemand staat te praten, zijn enkele voorbeelden. 
Maar ook oefenen in het park, of losloop gebied is erg belangrijk. Hoe begeleid ik mijn pup/puber/volwassen hond in zijn contacten met andere honden en mensen. Hoe leer ik zijn lichaamstaal lezen, maar juist ook de lichaamstaal van andere honden. Zodat onderlinge contacten beter verlopen, en je als eigenaar leert, zo een ontmoeting goed te coachen. 
Ook hierkomen in praktijk situaties kunnen we met baby stapjes goed oefenen en opbouwen. 
-Doordat we niet meer in groepen werken kunnen we de lesstof aanpassen aan het tempo waarin jouw hondje en jijzelf leren. 
Ipv dat je je moet aanpassen aan het tempo en de structuur van een groepsles. 

We merken nu al dat mensen die privéles krijgen vaak sneller vooruit gaan. Je hoeft de aandacht van je instructeur namelijk niet te delen met anderen. Je boekt dus sneller resultaat met vaak minder lessen. 
-Oefenen van socialisatie momenten kan nu onder begeleiding. Ik wil mijn jonge pup graag een keer meenemen naar de markt, winkelcentrum, terrasje, dierenarts. Maar hoe pak je zoiets nou eigenlijk aan? Wat zijn de valkuilen? Waar moet ik op letten, wanneer weet ik dat mijn pup moe is? Hoe en wanneer bied ik mijn pup steun, in spannende situaties?
-Ook alle vervolg cursussen worden op jouw eigen lokatie of een lokatie naar jouw wens gegeven. 
-Loop je tegen zaken aan die buiten jouw cursus vallen, kunnen die meteen meegepakt worden, en kunnen we daar een les aan besteden.

Boven genoemde is veel moeilijker toe te passen op een omheind trainingsveld of binnenruimte. We kunnen jullie met woorden zoveel mogelijk tips geven, maar we kunnen jullie niet in je eigen dagelijks leven met je pup/puber/volwassen hond coachen.
We hopen iedereen op deze manier al iets meer duidelijkheid te bieden over alle op handen zijnde veranderingen. Heb je vragen, zijn er dingen onduidelijk, laat het ons weten! We beantwoorden heel graag al jullie vragen!
Hartelijke groet,
Team Joy


Meer nieuwS over "Joy nieuwe stijl" 1
van 27 september 2017

HET PRE PUPPY CONSULT!
Het is erg fijn om goed beslagen ten ijs te komen als je je pupje bij je fokker mag gaan ophalen. Die eerste dagen zijn voor jezelf maar zeker ook voor je nieuwe pup een hele belevenis. Het is ontzettend leuk, maar ook erg bewerkelijk en soms ronduit lastig. 
Het hebben van een nieuwe pup in je huis, gaat je niet in je koude kleren zitten.

HS Joy, personal coaching en training bied je de mogelijkheid om vóór het ophalen van je pup een consult in te plannen. 
Wij komen dan bij je thuis om je te helpen met alle voorbereidingen op kennis gebied maar ook op praktisch gebied. 
-Hoe pak ik de eerste nacht(ten) aan. 
-Hoe ga ik om met zindelijkheidstraining. 
-Wat doe ik als hij overal in hapt?
-ik ga straks voor het eerst naar buiten met mijn pup, maar hij wil niet aan de riem lopen, en nu? 
-Buiten plast en poept hij niet, en na de wandeling, ben ik nog geen 30 sec binnen en hij doet het in huis?!?!?! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f2c/1/16/1f631.png😱
-Hoe stel ik een goed slaap schema voor mijn pupje op?
-waar ga ik straks mijn pupje uitlaten, welk rondje kan ik het beste lopen, de eerste dagen?
-waar in de kamer ga ik mijn bench en of kamerkennel plaatsen?
-Hoe leer ik hem om daar überhaupt met plezier in te gaan?

Dit is maar een hele kleine greep uit de dingen waar je tegenaan kan lopen, die eerste periode. Het is ontzettend fijn om hier zoveel mogelijk over te weten/leren voordat je pupje in huis komt. Zodat de kans kleiner is dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Weet je al wel dat je een hond in je leven wil, maar twijfel je nog over welk ras dan? Of weet je wel welk ras, maar vind je het lastig om uit al dat aanbod een goede fokker te kiezen?
Twijfel je of je nou voor een pup, of een volwassen hond/herplaatsen moet gaan?

Ook hiervoor kan je een consult inplannen. 
Een telefonisch consult behoort ook tot de mogelijkheden!
Lieve groet,
Team Joy!

Nieuw concept Hondenschool Joy
Nieuws van 16 september 2017

Beste cursisten, oud-cursisten, honden- relaties, vrienden en vriendinnen van Hondenschool Joy,
Wij hebben bijzonder nieuws dat we graag met jullie willen delen!
Na 15 jaar met heel veel plezier onze school gedraaid te hebben, zijn wij toe aan een nieuw en uitdagend hoofdstuk.
Hondenschool Joy gaat in een nieuw jasje gestoken worden!
Vanaf januari 2018 gaan wij verder onder de naam:
HS Joy, personal training & coaching.
Dit gaat betekenen dat we: 
*volledig maatwerk gaan leveren aan al onze cursisten. Zoals privéles, gedragstherapie, persoonlijke begeleiding, coaching en training.

Het blijft dan nog steeds gewoon mogelijk om opvoed- en trainingscursussen te volgen, maar dan volledig op maat en aangepast aan je persoonlijke behoefte. Dit kan bij je thuis, in een uitlaatgebied, in de stad of op een trainingsveld. De mogelijkheden zijn legio.
In de komende maanden zullen we jullie op de hoogte houden van alle komende veranderingen en van wat die concreet gaan inhouden. Ook zullen we de overgangsfase toelichten.
Wij staan te trappelen om aan de slag te gaan en om samen met jullie prachtige resultaten te gaan behalen.
Houdt onze Facebookpagina en website in de gaten voor alle ontwikkelingen! 
Voor vragen kunnen jullie ons altijd benaderen per mail of telefoon.
Delen van dit bericht wordt enorm gewaardeerd.

Hartelijke groet
Myrthe Suring en Madeleine Hertz
info@hondenschooljoy.nl
www.hondenschooljoy.nl