Dagboek van Khenan

Zondag 15 Maart 2009

Hallo allemaal,

Ik wil jullie voorstellen aan onze kleine mechelaar:
Alcosethas Fargonaut Khenan. Roepnaam Khenan.

Khenan Mechelse herder

We zijn gister voor de laatste keer gaan kijken. Zondag de 17e halen we het kleine kereltje op. Hij is dan 9 wk oud. Wat was het weer geweldig om ze te zien en nu ook te weten welke bij ons gaat horen.
Lees meer...

Dagboek van Khenan

Zondag 17 Mei 2009

Hoi mama,

Khenan met zijn broer in de spiegelik ben nu in Alkmaar en alles is echt vet anders hier!!!! Er zijn helemaal geen andere honden, behalve die vervelende broer aan de andere kant van die rare deur. Die is echt onwijs kinderachtig; zit me de hele tijd na te apen!!!! ECHT STOM!!!!!

Ze hebben hier ook hele andere speelbeesten, best wel leuk. Baasje en vrouwtje zijn best wel aardig. Ze spelen vaak met me en we gaan ieder uur naar buiten, naar het grasveldje aan de overkant van de straat. Ik zie daar allemaal nieuwe dingen en soms moet ik dan even op mijn kontje gaan zitten om het allemaal te verwerken. Hee mam, weet je wat zo gek is?
Lees meer...

Dagboek van Khenan

Maandag 18 Mei 2009

Hoi mama,

Nou, zooo aardig zijn me baasjes helemaal niet!! Gisternacht had baasje beloofd dat we samen in de huiskamer zouden gaan slapen, maar toen baasje eenmaal zijn grotemannen mand zoals hij dat noemde naar beneden had gesleept, ging hij met zijn rug naar me toe liggen.
Nou.... je weet net zo goed als ik.. dat pikken we dus niet!!
Lees meer...

Dagboek van Khenan

Woensdag 3 Juni 2009

Hoi mama,

Ik was best wel een beetje blij dat je me terug gemaild had! Ik vind het hier in Alkmaar echt heel vet hoor, maar af en toe mis ik je wel nog een beetje. Heb je ook msn? is echt vet handig. Als je niet weet wat dat is hoef je je niet te schamen hoor, het is echt iets voor de jeugd! Maar ik kan het je wel leren als je wil.

Mama, weet je dat ik een eigen hondenschool heb? Daar komen allemaal honden naar toe om hun mensen te leren hoe ze dingen moeten doen. We leren alle honden hoe ze precies met hun baasjes om moeten gaan, en wat ze nou precies moeten doen om ervoor te zorgen dat de baasjes steeds beter naar hun honden gaan luisteren.
Khenan en Reeplay Ik werk daar samen met mijn oude zure tante. Die is best wel indrukwekkend hoor, en ik behandel haar echt met respect. Ze is erg wijs en weet ontzettend veel dingen over mensen, en hoe je ze het beste kunt behandelen. Mevrouw Reeplay lijkt een beetje op een oude indiaanse medicijnhond uit Amerikaland. Ze heeft gezegd dat ze me alles gaat leren wat ze weet, zolang ik haar maar niet voor de poten loop.

Les een was: hoe geef ik mijn baas het commando, geef een koekje!
Lees meer...

Dagboek van Khenan
Reactie van van Tante / Juf Reeplay

Donderdag 4 Juni 2009

Reeplay over KhenanEven een korte mededeling aan die Knenan,
mag ik even weten wat hij bedoelt met "ik" heb een eigen hondenschool en "we" leren alle honden .......?????? Wat verbeeldt hij zich wel die kleine snotaap die net komt kijken?

Hij maakte gisteren toch al een zéér slechte beurt door op mjn plek te gaat staan tijdens het lesgeven, dus als hij zich nu al zò opstelt kan hij het "leren van mij" verder wel op z'n buik schrijven hoor! Dan zal hij verder lucht voor mij zijn.

Ik ben zéér gesteld op manieren, bescheidenheid en respect.

Zo! Dat wilde ik even gezegd hebben.
Reeplay de la Terre Aime!!

Myrthe, Khenan en Reeplay

Dagboek van Khenan

Dinsdag 17 November 2009

Hoi mam,

Daar ben ik weer!! Het heeft even een tijdje geduurd, maar ik heb het ook zo druk gehad met mijn leven! Ik heb het bijvoorbeeld erg druk met groeien. Ik geloof dat ik nu ongeveer 58 cm hoog ben en rond de 19 kilo weeg. Puur hersens en spieren natuurlijk!!!! Wat ook veel tijd in beslag neemt is het onderhouden van mijn uitgebreide sociale netwerk! Ik ken heel veel honden die allemaal mijn vriend willen zijn. Dat komt waarschijlijk omdat ik zo cool ben. Sommige vrienden komen ook bij mij logeren. Daar is echt een run op, zo graag willen ze allemaal. Maar van vrouwtje mogen ze niet allemaal tegelijk. Ze pakt dan haar agenda erbij en schrijft op wanneer er een hond mag komen logeren. Het zal wel te druk zijn voor baasje en vrouwtje om ze allemaal tegelijk in huis te hebben ofzo. Laatst was duvel de bruine labrador nog bij mij in huis. Hij had tegen zijn baasjes gezegd dat ie veel liever bij mij wilde logeren dan met hun mee op vakantie gaan. Het was echt vet gezellig en we hebben samen heel wat lol getrapt!

Ik word ook steeds meer een man mam! Ik heb bv het plassen met een poot omhoog volledig geperfectioneerd. Ik kan mijn poot, bij iedere plas die ik moet doen, zowat verticaal omhoog houden! Ik vind het ook nodig om steeds vaker kleine plasjes te doen en de hele wereld te laten weten dat ik daar ben geweest. Soms is dat lastig hoor en krijg ik er maar drie druppels uit geperst! Maar het gaat om het idee! Ik probeer zo veel mogelijk tegen alles wat verticaal omhoog steekt aan te plassen. De tunnels op de hondenschool pissen ook ideaal!!! Ik moet alleen wel uitkijken dat vrouwtje het niet ziet, want dan word ze boos. Van haar mag het niet en al helemaal niet tegen haar tunnels. Ze vindt het vies, omdat ze de tunnels heel vaak verplaatst en ze dan moet vastpakken. Haha, grapje van Khenan! Ze zegt dan tegen me dat als er geur afgezet moet worden ze dat zelf wel doet! TSSSSS, nou ik heb haar nog nooit zien plassen, das natuurlijk alleen maar stoere vrouwenpraat!

Met mijn poep doet ze ook al zo raar!
Lees meer...

Dagboek van Khenan

Donderdag 4 februari 2010

Daar ben ik weer!!!

Hebben jullie me allemaal gemist?? Kan bijna niet anders! Even voor de goede orde, ik ben nu 61 cm hoog, weeg 22 kilo en ben bijna 9 maanden oud. Ik doe momenteel mee aan de A cursus bij de KC in heilo en ben daar ingestroomd toen ze al 11 lessen hadden gehad. Ik draai er wederom mijn poot niet voor om, HA!!!

Maar jullie hebben nog een stukje show info van me tegoed van mijn laatste dagboek editie. Om een lang verhaal kort te maken...
Lees meer...