Cursus aanbod
laatst bijgewerkt 23 november 2017


Hieronder vindt u de cursussen die wij op dit moment aanbieden.
Alle prijzen vindt u op pagina "Tarieven".

Alle startdata, dagen en tijden vindt u op pagina "Agenda".

PRIVÉ LESSEN van Myrthe Suring
Info en opgeven bij Myrthe Suring; bereikbaar van
ma t/m vr 13.30 u - 17.30 u. Tel./Wa nr: 06 - 18 64 82 66

Kunnen ingezet worden voor mensen die bepaald probleemgedrag van hun hond ervaren en ondersteuning willen bij het oplossen hiervan.
Maar het kan ook zo zijn dat u het prettiger vindt om één op één les te krijgen i.p.v. in een groep. Of u wilt bijvoorbeeld graag een Basiscursus doen, maar uw hond is al (lang) de puppyleeftijd voorbij en vindt bovendien andere honden spannend. Zo kunnen er legio redenen zijn om niet voor een groepscursus te kiezen maar voor privélessen. Les op maat dus. U kunt kiezen voor losse lessen of voor een voordeel lessenkaart.


PUPPYUURTJE
PuppyuurtjeIs bestemd voor pups van ± 8 - 12 weken en is een voortraject van de Basis cursus. Eén keer per week op woe 18:00 u. Bestaat uit een aantal onderdelen: aandacht vragen van je hondje; het eerste begin van wandelen zonder trekken; socialiseren met leeftijds-genootjes; pupje spelenderwijs leren op je te letten tijdens het samen parcoursjes lopen; begin van balans en coördinatie; advies over zindelijkheids- en benchtraining; ongewenst gedrag (zoals b.v. in alles bijten) oplossen. En verder kunt u al uw vragen over de training en opoeding van uw pup stellen.
Dit zijn losse lessen die u per keer afspreekt en betaalt.


BASIS CURSUS
Basis cursusDeze cursus is bestemd voor hondjes vanaf
± 12 weken oud. Een opvoedcursus van 9 lessen verdeeld over 3 weken, dat wil zeggen
3 ochtenden òf avonden in één week les; t.w. op ma, woe en vrij om 09:30 u of om 19.00 u. Aan de orde komen: aandachts oefeningen; beloningswoordje; wandelen zonder trekken; zit; zit en wacht; staan en betasten; af; af en blijf; het hierkomen en het woordje “nee”. Wordt afgerond, met een deelname certificaat met professioneel gemaakte hondenfoto.
Hiermee mag men deelnemen aan de Vervolg 1 cursus.


VERVOLG 1

VervolgcursussenCursus van 4 lessen, één keer per week.
Vervolg 1 is ook nog een opvoedcursus, met oefeningen voor de dagelijkse praktijk van het leven met de hond zoals bijv. commando's voet; afwisselend links/rechts meelopen en af en blijf op grote afstand en uit zicht.

VERVOLG 2
Cursus van 4 lessen, één keer per week. Dit is een trainingscursus waarin appèloefeningen worden aangeleerd zoals bijv: zit tijdens doorlopen, lig tijdens doorlopen; hierkomen onderbreken; en commando "naast".

.
RING / SHOWTRAINING
Info en opgeven bij Alma Groot Tel./Wa nr: 06-45 79 27 23
Is bestemd voor honden van alle leeftijden. Wordt één keer per week gegeven op ma om 18:00 u. Lesduur 1 uur.
Ringtraining is dè voorbereiding op deelname aan een hondenshow. U leert, in een leuke ontspannen sfeer, uzelf samen met uw hond voor te bereiden op wat er van u verwacht wordt op een hondenshow. Dit zijn losse lessen die u per keer afspreekt en betaalt.SPEUREN
Info en opgeven bij Debbie van Baar tel: 06-19 91 91 23
www.speursgewijs.nl
info@speursgewijs.nl
Speuren De speurcursussen bestaan uit verschillende onderdelen die in modules van 5 lessen aangeboden worden. Aan bod komt het speuren en zoeken van “menselijke lucht” tot “verdovende middelen” en van onverhard (b.v. gras, zand) tot verhard (b.v. asfalt). Deze cursussen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden, van pup tot senior!


BEHENDIGHEID BEGINNERS
Info en opgeven Behendigheid, Rally-O en Treibball bij
Cees Stotijn tel: 06- 44 14 93 93
ceescomast@gmail.com
Is sporten voor mens en hond als team. De hond wordt geleerd om zonder angst of reserve de hindernissen in verschillende opstellingen te nemen. Hierbij letten we op veiligheid en plezier voor mens en dier.
De hond loopt los en leert om vooral op lichaamstaal en stem van de begeleider te letten.


BEHENDIGHEID GEVORDERDEN
Tijdens deze cursus gaan begeleider en hond een echt parcours lopen.
De techniek wordt verfijnd d.m.v. speciale oefeningen en de snelheid
wordt verhoogd.

RALLY-O
Is een opdrachten parcours. Baas en hond voeren samen de opdrachten uit. Zeer goed om samen te trainen op concentratie, geduld en netheid.
Ook wordt balans en coördinatie geïntegreerd.


TREIBBALL
Bij deze hondensport draait het vooral om balbeheersing en samenwerking: de hond moet leren de ballen op aanwijzing bij zijn begeleider of naar een doel te brengen. Het is dus niet zomaar een beetje spelen met de bal, maar vooral goed samenwerken met de "baas". Treibball is leuk om te doen én om naar te kijken. Lekker samen bezig zijn op een veld met grote gekleurde ballen: daar word je helemaal vrolijk van!